top of page

Tjenester

Jeg jobber bredt teoretisk og praktisk innen mat- og drikkefeltet. Under finner du eksempler på tjenester jeg tilbyr ulike kunder.

MAT/DRIKKEPRODUSENTER OG DAGLIGVAREAKTØRER

Jeg kan:

  • Delta i eller være prosjektleder for produkt- og konseptutviklinger eller bidra i tilpasningsprosesser av eksisterende produkter (produktforbedringer eller ingredienstilpassinger).

  • Gjennomføre smaksevalueringer eller testing av produkter, produktprøver og prototyper, også opp mot konkurrerende produkter.

  • Gi innspill til emballering og markedsføring av produkter. Jeg kan også bidra med tekstinnhold til emballasje, slik som smakskarakteristikker/beskrivelser, anbefalinger og serveringstips (hvordan bruke/tilberede produktet og forslag til hvordan produktet kan benyttes i andre sammenhenger).

  • Lage markedsføringsinnhold som produsent- og produktomtaler, samt tekst- og bildeinnhold.

  • Tilby kunnskapsoppdateringer, for eksempel på tema innen drikkevarer, matvitenskap eller persontilpassing av mat.

  • Utarbeide søknader til virkemiddelapparat.

  • Gi innspill til produkt- og konseptstrategier.

 

RESTAURANTER / RESTAURANTGRUPPER

Jeg kan:

  • Bidra i utviklingen av konsepter og menyer, for eksempel ved etablering av nye restauranter.

  • Utføre språkvask og vurdere oppsett/innhold i mat- og drikkemenyer.

  • Være ressursperson på matvitenskaplige og drikkefaglige tema.

  • Hjelpe til med dokumentasjon av utviklingsprosesser, resepter og knowhow, eller lage system for dette.

FORSKNING

Jeg har vært involvert i en rekke forskningsprosjekter, fra små regionale prosjekter til EU-prosjekter. Mot forskningsinstitusjoner kan jeg bidra med planlegging og design av forskningsprosjekter og forsøk eller hyres som prosjektleder. Jeg kan ellers assistere i søknadsprosesser eller engasjeres til produktutviklingsprosesser, for eksempel prototypeutvikling til et forskningsprosjekt. Min styrke i slike sammenhenger er overlapp av matvitenskapelig kunnskap (blant annet sensorikk og næringsmiddelkjemi) med kulinarisk forståelse og forbrukerinnsikt. Jeg kan også evaluere egenskaper til nye ingredienser i ulike matmatriser og lage smaksbeskrivelser. Jeg har lang erfaring med utvikling av persontilpassede produkter.

 

ANDRE OPPDRAG

Jeg holder foredrag og kurs, og kan brukes som kilde i mat- og drikkerelaterte artikler/oppslag. Jeg kan også hyres som fagkonsulent på mat- og drikkerelaterte bokprosjekter. Medforfatterskap kan også være interessant.

Jeg har vært dommer og juryleder i flere matkonkurranser, og er gjerne med på flere. 

Jeg er åpen for styreverv for bedrifter i mat- og drikkebransjen.

Ta gjerne kontakt hvis du ikke finner det du trenger hjelp med her, så tar vi en prat.

Wine Barrels
bottom of page