Konsulent - Mat og drikke
Tjenester
Jeg jobber bredt teoretisk og praktisk innen mat- og drikkefeltet. Under finner du eksempler på tjenester jeg tilbyr ulike kunder.
MAT/DRIKKEPRODUSENTER OG DAGLIGVAREAKTØRER
Jeg kan:
-
Delta i eller være prosjektleder for produkt- og konseptutviklinger eller bidra i tilpasningsprosesser av eksisterende produkter (produktforbedringer eller ingredienstilpassinger).
-
Gjennomføre smaksevalueringer eller testing av produkter, produktprøver og prototyper, også opp mot konkurrerende produkter.
-
Gi innspill til emballering og markedsføring av produkter. Jeg kan også bidra med tekstinnhold til emballasje, slik som smakskarakteristikker/beskrivelser, anbefalinger og serveringstips (hvordan bruke/tilberede produktet og forslag til hvordan produktet kan benyttes i andre sammenhenger).
-
Lage markedsføringsinnhold som produsent- og produktomtaler, samt tekst- og bildeinnhold.
-
Tilby kunnskapsoppdateringer, for eksempel på tema innen drikkevarer, matvitenskap eller persontilpassing av mat.
-
Utarbeide søknader til virkemiddelapparat.
-
Gi innspill til produkt- og konseptstrategier.
RESTAURANTER / RESTAURANTGRUPPER
Jeg kan:
-
Bidra i utviklingen av konsepter og menyer, for eksempel ved etablering av nye restauranter.
-
Utføre språkvask og vurdere oppsett/innhold i mat- og drikkemenyer.
-
Være ressursperson på matvitenskaplige og drikkefaglige tema.
-
Hjelpe til med dokumentasjon av utviklingsprosesser, resepter og knowhow, eller lage system for dette.
FORSKNING
Jeg har vært involvert i en rekke forskningsprosjekter, fra små regionale prosjekter til EU-prosjekter. Mot forskningsinstitusjoner kan jeg bidra med planlegging og design av forskningsprosjekter og forsøk eller hyres som prosjektleder. Jeg kan ellers assistere i søknadsprosesser eller engasjeres til produktutviklingsprosesser, for eksempel prototypeutvikling til et forskningsprosjekt. Min styrke i slike sammenhenger er overlapp av matvitenskapelig kunnskap (blant annet sensorikk og næringsmiddelkjemi) med kulinarisk forståelse og forbrukerinnsikt. Jeg kan også evaluere egenskaper til nye ingredienser i ulike matmatriser og lage smaksbeskrivelser. Jeg har lang erfaring med utvikling av persontilpassede produkter.
ANDRE OPPDRAG
Jeg holder foredrag og kurs, og kan brukes som kilde i mat- og drikkerelaterte artikler/oppslag. Jeg kan også hyres som fagkonsulent på mat- og drikkerelaterte bokprosjekter. Medforfatterskap kan også være interessant.
Jeg har vært dommer og juryleder i flere matkonkurranser, og er gjerne med på flere.
Jeg er åpen for styreverv for bedrifter i mat- og drikkebransjen.
Ta gjerne kontakt hvis du ikke finner det du trenger hjelp med her, så tar vi en prat.
